TrimLife

Här är vi, min bästa vän Anna och jag. Tillsammans drev vi TrimLife. Här i den påhittade versionen på bloggen är det vi som är inspirationen till karaktärerna Amanda och Alva.

Jag brukar filosofera i tanken på att vi har ”många liv i livet” under vår livstid och när blickar tillbaka genom mina olika liv så tänker jag ofta på mitt lilla gym som jag drev under 10 år, back in those days!

Det var i slutet av 90-talet som det började. Min mamma och jag var på NK i Stockholm när vi plötsligt stötte på Susan Lanefelt. Mamma och ”Porri” som hon kallades av sina vänner hade växt upp på samma gata ute på Lidingö och var barndomsvänner. De pratade glatt om livet. Vid den tidpunkten jobbade jag både som danspedagog på Balettakademin och instruktör på olika gym. Jag var en stolt Nike-instruktör.

Susan som precis vid det tillfället skulle öppna ett gym bjöd in mig att komma dit och hälsa på. Resten är min historia. Jag kom dit och blev överförtjust i hennes söta lilla gym men fram för allt i glädjen hon spred runt omkring sig med sin gymping, vovvarna (hennes hundar), mamsen (hennes söta lilla mamma) och alla hennes fans och medarbetare som hade hängt med från 80-talets gymping succé på SVT.

Det tog inte lång tid innan jag både körde pass, utbildade instruktörer, jobbade i både reception och den restaurang som fanns där i början. Hon kallade det för Trimmet! Året var 1995. Så det blev fartfyllda och intensiva år där jag jobbade kvar som lärare på Balettakademin och samtidigt jobbade vidare med gymmets utveckling.

Två år sedan dansade ödet in, förändringens vindar rörde runt allt och innan jag visste ordet av hade jag köpt gymmet. Det var början på ett nytt liv i livet där och då. En resa som skulle pågå under 10 år. En resa av utmaningar, lärdomar, utveckling likväl som skratt, gråt, tokigheter och galna upptåg. Vi som jobbade tillsammans blev som en familj, på gott och ont. Alla familjer har sina utmaningar! Det är nu mer än 15 år sedan jag sålde gymmet och gick vidare till nästa liv!

Trots att det har gått många år så finns det så många fantastiska minnen som består. Så nu blir det kul här på bloggen. Inspirerad av verkligheten har jag skapat ett påhittat litet TrimLife här. Jag kommer att dela berättelser med en stor portion fantasi men kanske en aningens baserade på liiiite verklighet här och där!

Alla namn och personer är påhittade! Gymmet drivs av ägarinnan Amanda och bästa vännen Alva. Virpi är tidigare delägare men jobbar kvar som instruktör. Sedan har vi alla receptionister, instruktörer, personliga tränare, massörer, vovvarna, skönhetsterapeuter, den sk.”La Famiglia” som ser gymmet som sitt andra hem. I personalköket är det fredagsmys varje dag. Maggan är en av huvudkaraktärerna som har blivit Trim-instruktör mitt i livet och jobbar i receptionen. Även bland medlemmarna har jag plockat ut några huvudkaraktärer. Mer avslöjar jag inte idag!

Men det finns gott om solskenshistorier likväl som ”det kan väl inte hända” stories och så mycket mer som jag ju självklart bara hittar på!

Välkommen att resa tillbaka till 90-talet.

Vi ses på Trimmet!

Till er som minns och var där vill jag säga – STORT tack!

Fantastiska år tillsammans som jag värnar om i mitt hjärta. Vi kämpade. Vi skapade något unikt. Vi delade så mycket. Så självklart vill jag dela många av våra gemensamma minnen men sett ur ett författarperspektiv, med glimten i ögat och med så mycket kärlek!

Jag säger bara Open Night, personalkryssningar, Discopass, maskinhallen som försvann, paret som förlovade sig i personalduschen, Harry Potter premiär, bilen som körde in i gymmet, montrar i Barcelona, slagsmål om både manliga och kvinnliga instruktörer, fullbokade pass, förälskelser, sparitualer i bastun, pasta med pesto, rosa benvärmare, spirulina dryck, parkeringsvakter, spinningrummet som fick vakter att misstänka ”annan verksamhet” – ja, inte tänkte väl jag på att blå neon i taket, diskokula i entrén och svarta gardiner i fönstret inte var självklart på ett gym?! Vi tänkte alla ”out of the box”.

We were young at heart. We had fun. We were TrimLife!

Kommentera gärna med egna ord

Rulla till toppen